Балансиращо колело за страхотен старт!

Публикувано от: admin 18/05/2017 0 Кометара За детето,

Какво е балансиращо колело?

 

Балансиращото колело е колело с две гуми, без педали, което учи деца на поне 18 месеца да балансират на две колела. След кратък период на учене, децата се научават да карат, да подскачат и да паркират колелата си без помощ от родителите.

https://happyfamilybg.com/hf-chillafish-artistic-fad2

Балансиращите колела са заместител на триколките и помощните колелца. С уменията, научени благодарение на балансиращото колело, деца под 3-годишна възраст могат да се прехвърлят без проблем директно на стандартно колело с две гуми. Балансиращите колела могат да се карат по неравен терен, преодолявайки камъчета, пясък и дори могат да скачат.

 

Какви са предимствата пред триколките?

 

Балансиращите колела са много по-безопасни и практични от триколките или употребата на помощни колелца. Триколките са бавни, трудни за управление и в същото време може лесно да бъдат обърнати върху неравна повърхност. На балансиращо колело децата се концентрират върху баланса, а не върху въртене на педали. В резултат на това, те са по-подготвени за изненадващо залитане и е по-малко вероятно да паднат. Освен това, децата могат да изминат голямо разстояние върху балансиращо колело без да се уморят. Триколките са твърде непрактични за големи разстояния.

 


 

Научих се да карам с помощни колелца, наистина ли е толкова зле?

 

Помощните колелца значително забавят развитието и желанието на детето да кара колело. Балансиращите колела учат децата да карат балансирано, а помощните колелца ги учат да карат, въпреки че нямат баланс. Те често се накланят на една страна и създават измамно чуство за баланс. В последствие, за да се прехвърли детето на колело без помощни колелца, то трябва да се отучи от досегашния си начин на каране. За сравнение детето се учи от самото начало на това с помощта на балансиращото колело. Още един плюс, който трябва да имате предвид е, че придвижването с балансиращо колело е много по-забавно, защото е по-лесно за каране.  


 

Коя е най-добрата възраст за каране на балансиращо колело?

 

Балансиращите колела имат много размери – най-малките са за деца на възраст 18 месеца, а най-големите всъщност са създадени за възрастни. Обикновено децата се наслаждават на балансиращите колела между 18 месеца и 5-годишна възраст. За разлика от триколките и помощните колелца, малките деца могат да се научат да карат балансиращо колело още на първия ден и то съвсем самостоятелно. Имайте предвид обаче, че един размер балансиращо колело не е подходящо за всяка възраст. Минималната височина на седалката трябва да позволява детето да достига без проблем до пода.

https://happyfamilybg.com/igri-navun/balansirashti-kolela/chillafish-kolelo-za-balansirane-bmxie-jylto

 


 

Какво да правят с краката си?

 

В годините на тестване е имало едва няколко деца, които са искали да сложат краката си някъде. За сметка на това доста родители задават този въпрос. Не е необходимо на крачетата да си почиват с балансиращо колело. По естествен начин децата ги повдигат във въздуха, когато започнат да се движат.

 


 

Колко години децата могат да използват балансиращо колело?

Обикновено децата карат балансиращо колело за около 2-3 години, зависи от възрастта, на която започнат. Колкото по-малки започнат, толкова повече ще го използват. Повечето деца усъвършенстват баланса с помощта на такова колело се прехвърлят на стандартно колело на около 4-годишна възраст. Закупуването на колело, което има възможност за вдигане на седалката с още около 8 см предоставя достатъчно време за употреба.

https://happyfamilybg.com/igri-navun/balansirashti-kolela/buba-explorer-mini-kolelo-za-balansirane-chervena-sedalka-bexm01


 

Не мога ли просто да махна педалите на обикновено колело?

Балансиращите колела са с много просто устройство. Докато балансират колелото, децата се забавляват и се научават да балансират мнооого преди да достигнат височината, необходима за най-малките и обикновени колела с педали. Освен това, колелата с педали са доста по-тежки от балансиращите, което ги прави трудни за каране. За деца над 5 години премахването на педалите е вариант, но е непрактично при по-малките.


 

Моя приятелка купи балансиращо колело, но само събираше прах!

 

Децата, които вече имат триколки, тротинетки или колела с помощни колелца по-трудно използват балансиращо колело, поне в началото. Защо? Балансиращите колела изискват малко повече усилия за научаване, но са безкрайно по-удоволетворяващи в замяна. Веднъж научени, децата обожават независимостта да се движат сами и повече почти не се връщат към помощните колелца или триколките. Когато бъдат обградени от други деца на детската площадка, децата бързо разбират, че има нещо готино в това да караш колело на две гуми и искат да са част от това. Вместо да ги карате да излизат навън, те самите ще проявяват такова желание!

 


 

Колко струва балансиращото колело?

Цените му варират от 98  до 180 лева и нагоре. Всяко колело ще научи детето ви да балансира, но има огромни разлики в материалите, качеството, представянето и издръжливостта. Най-големите предимства на колелата от по-висок клас е тяхната стабилност и функция за безопасност; те са много по-лесни за научаване и контрол. Ако разтърсите в категорията ни за Балансиращи колела, лесно можете да сравните различните модели и цени.

 

Източник: ТwoWheelingTots

Етикети: деца съвети лято

Остави коментар